Hoe vind ik een goede architect?

Bouwen of verbouwen doe je niet elk jaar, je doet het dus liefst meteen goed. Hoe jíj dat wil, en met de architect van jouw keuze. Maar hoe kies je de perfecte architect voor jouw project?

Iemand uit de buurt?

Dat is zeker interessant: je architect is snel ter plaatse en kent de lokale aannemers, de gevoeligheden voor het verkrijgen van een vergunning, de ondergrond,….

Iedereen die in België het beroep van architect wil uitoefenen, moet ingeschreven zijn bij de Orde van Architecten.  Je kan de lijst hiervan raadplegen op de website van de Orde. Maak alleszins een checklist van de elementen die jij belangrijk vindt bij de keuze van je architect. 

 

Jouw bouwstijl?

Een verbouwing, een moderne nieuwbouw, een duurzame renovatie, landelijke stijl, energieneutraal, houtskeletbouw,…? Heb je al gekozen voor een specifieke bouwstijl of -techniek? Dan kan je gericht zoeken naar een architect die zich hierin specialiseerde.

Of kies juist voor een allrounder die je wegwijs maakt in het breed aanbod van bouwmethodes en -materialen.


Referenties!

Kijk eens rond in je omgeving! Vrienden, familie of buren kunnen je perfect vertellen hoe tevreden ze zijn over hun architect. Passeer je een gebouw dat je leuk vindt? Bel eens aan om te horen wie de architect was. De meeste bouwheren zijn blij met je interesse en zullen graag hun ervaringen delen.


Het moet klikken

Met stip op nummer 1! Met je architect ga je immers voor een lange periode in zee en binnen 20 jaar moet je nog steeds tevreden zijn over je keuze.


Kom ons vertellen waar jij van droomt en wij leggen uit hoe we dat zouden aanpakken. Zitten we op dezelfde golflengte? Dan pas zetten we de volgende stap.

Samen jouw droom realiseren, dat vinden wij belangrijk!


Meer items

Onze deelname aan de virtuele editie van de openhuizendag “Mijn Thuis op Maat -2020”

Verbouwing van fermette naar villa van de toekomst

Waarom een "total-make over"-verbouwing het overwegen waard is

Sommige woningen lijken een verbouwing niet waard. Donker, zonder contact naar de tuin, slecht geïsoleerd,... Wat valt daar nog van te maken?

Heb ik een architect nodig?

Je gaat bouwen of verbouwen! Heb je dan altijd een vergunning en een architect nodig?

Bouw je nu best traditioneel, in beton, met houtskeletbouw of met staalbouw?

Heb jij ook de spreekwoordelijke “baksteen in de maag” en wil je graag bouwen of verbouwen? Dat wil nog niet zeggen dat je dan letterlijk bakstenen hoeft te gebruiken, er zijn vandaag immers verschillende bouwmethodes mogelijk. Welke methode best is voor jouw project, hangt af niet alleen af van jouw persoonlijke voorkeur. Je dient ook rekening te houden met de bouwvoorschriften, de kostprijs, de kenmerken van de bouwgrond en het wooncomfort. Elke methode heeft voor- en nadelen, ik som ze even op zodat jij een keuze kan maken.

Een warmtepomp voor iedereen?

Het plaatsen van warmtepompen zit de laatste tijd duidelijk in de lift. . Maar is dit voor iedereen een goede oplossing?

Vlaamse premie voor sloop en herbouw van 10.000 euro voor wie geen beroep kan doen op 6%-regel

Joepie, een nieuwe premie! Moet u die oude woning nu zomaar afbreken en heropbouwen?

Alles over de omgevingsvergunning

Hebt u bouw- of verbouwplannen? Weet dan dat sinds enkele jaren de aanvraagprocedure werd gewijzigd, wat mogelijk impact kan hebben op jouw project.

Welke bouwformule kiezen: sleutel op de deur of architect?

Ga je best in zee met een bouwfirma of een architect om jouw droomproject te realiseren? Of kies je voor een unieke formule die het beste van beide combineert?

Energiezuinig (ver)bouwen: wat is dat?

EPB, K-peil, S-peil, E-peil, R-waarden, BEN,... Zie je door het bos de bomen nog?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x