Jij: op zoek naar een architect

Je hebt beslist: die lang geplande verbouwing of die nieuwe woning wordt een feit!

architect Karin Kieden


Je ging naar Batibouw en Open Huis-dagen, je spendeerde avonden op het internet op zoek naar informatie, je vroeg familie en vrienden de oren van het hoofd over hun bouwavonturen; kortom: je bent er helemaal klaar voor.

Toch zit je nog met een aantal vragen: kan ik mijn droom wel realiseren op dit perceel, wat met die ongelukkige oriëntatie of dat niveauverschil, welke materialen en technieken zijn te verkiezen, met welke aannemers ga ik best in zee, hoeveel stress ga ik me op de nek halen, wat gaat dat allemaal kosten?

Bovendien blijkt dat zelfgetekend plan toch niet helemaal de verwachtingen in te lossen, en klopt dat verdiep toch niet helemaal bovenop dat gelijkvloers.

Hoog tijd om beroep te doen op iemand die je professioneel kan begeleiden: een architect! 

Je kan alvast je zoektocht beginnen en je laten inspireren door concrete voorbeelden via de website vanwww.zoekeenarchitect.be

Maar hoe vind je nu die unieke match tussen jezelf en je architect? Er zijn nogal wat factoren waar je rekening mee moet houden, ik heb ze allemaal gebundeld in ons e-book " Een architect kiezen, hoe begin je eraan?" Via een handig overzicht weet je in een handomdraai waar je op moet letten en stel je de juiste vragen. Zodat je in volle vertrouwen in zee kan gaan met de juiste professional die van jouw project een succes maakt.


Een architect ontwerpt niet alleen


Het voorontwerp is van cruciaal belang! Het is immers de basis voor het volledige traject van je nieuwbouw of verbouwing. Via een voortdurende wisselwerking zoeken we samen naar een logische organisatie van je gebouw. We kijken naar de oriëntatie en de lichtinval. En we zorgen voor een evenwichtige verdeling van ruimtes om te leven, te werken, te ontspannen, als bergruimte … Kortom een plek waar het aangenaam wonen of werken is.

In iedere fase houden we rekening met de randvoorwaarden: de stedenbouwkundige voorschriften, je budget, de ligging van je perceel, het terrein, …

Je ontvangt van ons bij elk voorontwerp 3D- schetsen, een grondplan en een gedetailleerde kostenraming. Is het resultaat nog niet helemaal wat je voor ogen had? Dan herwerken we het…tot jij helemaal tevreden bent!

Van ontwerp op papier naar gebouw in het echt

Beslis je om het voorontwerpplan uit te voeren? Dan is het tijd voor de bouwaanvraag - al noemt die tegenwoordig "omgevingsvergunningsaanvraag" We stellen je aanvraag samen, met de nodige bouwplannen en documenten en voeren ze in in het omgevingsloket. Gelijktijdig zorgen wij voor de bestekken en meetstaten en versturen deze naar de aannemers. Zo verspil je geen tijd en heb je meteen je bouwvergunning én de prijzen van aannemers in handen.

Voor die uitvoering kies je zelf hoe je met ons wil samenwerken. Dat kan bijvoorbeeld enkel voor de ruwbouw-winddichte werken; waarna je zelf de technieken en de afwerking uitvoert. Maar het kan ook voor het volledige traject, dus inclusief technieken en afwerking of voor iets dat daar tussen ligt: de technieken via een zelfbouwpakket en dan de afwerking weer onder begeleiding of enkel de elektriciteit door jezelf of.... Het kan allemaal en je moet je er vooral zelf goed bij voelen.

Zorgenvrij bouwen, dat kan ook!

Ben je helemaal geen handige Harry of heb je geen tijd om alles zelf op te volgen? Ben je bang dat je bouwproject één van die horrorverhalen wordt die je soms hoort vertellen?

Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres: binnen de formule Architecten-Bouwers zorgen wij voor het vastleggen en opvolgen van aannemers.Wij volgen de werken op via een mandaat, jij bent verzekerd van een vlotte en correcte uitvoeringvan de werken. En dat mag je gerust letterlijk nemen: je bent gedekt voor tegenslagen door een verzekeringspolis. Zo bouw je zorgenvrij en bepaal je zelf hoe nauw je de bouwwerken wil volgen.

Meer info vind je op de website van Architecten-Bouwers

De bouwwerken starten

Tijdens de uitvoering van je project volgen wij als architect nauwgezet de vorderingen op de werf. Bij voorkeur is er wekelijks een werfvergadering waar bouwheer, aannemer en architect aanwezig zijn. Los van deze werfvergadering bezoeken wij de werf regelmatig onaangekondigd. Van elk bezoek maken wij een verslag op met onze vaststellingen. Zo zijn alle partijen steeds op de hoogte van de situatie en de afspraken.

Je droomwoning is klaar!

Je bouwtraject eindigt met de oplevering. Wij begeleiden je tijdens iedere oplevering bij het aanvaarden van de werken; jij moet alleen nog die verhuisdozen uitpakken om van je nieuwe huis een echte thuis te maken


Jij: op zoek naar een architect
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x