Jij (op zoek naar een architect)

Jij (op zoek naar een architect)

K2 Architecten: de architect voor jouw project

Ieder (ver)bouwproject start bij jou! Heb je een architect nodig voor een nieuwbouw of een verbouwing? Contacteer ons en maak – vrijblijvend en kosteloos – een afspraak.

Kom ons vertellen waar jij van droomt en wij leggen uit hoe we dat aanpakken. Zitten we op dezelfde golflengte? Dan zetten we de volgende stap. Maar het moet ‘klikken’! Met je architect ga je immers voor een lange periode in zee en binnen 20 jaar moet je nog steeds tevreden zijn over je keuze.

Een architect ontwerpt niet alleen


Op basis van je (ver)bouwwensen maken we een voorontwerpcontract, met duidelijke afspraken over de opdracht en het bouwbudget.

Het voorontwerp is van cruciaal belang! Het is immers de basis voor het volledige traject van je nieuwbouw of verbouwing. Via een voortdurende wisselwerking zoeken we samen naar een logische organisatie van je gebouw. We kijken naar de oriëntatie en de lichtinval. En we zorgen voor een evenwichtige verdeling van ruimtes om te leven, te werken, te ontspannen, als bergruimte … Kortom een plek waar het aangenaam wonen of werken is.

In iedere fase houden we rekening met de randvoorwaarden: de stedenbouwkundige voorschriften, je budget, de ligging van je perceel, het terrein, …

Als jouw architect ronden het eerste ontwerp af met schetsen, een grondplan en een ruwe kostenraming. Is het resultaat nog niet helemaal wat je voor ogen had? Dan herwerken we het…tot je helemaal tevreden bent!

Daarna beslis je zelf of je ons ook voor de rest van het (ver)bouwtraject wilt inschakelen.

De overeenkomst Architect - Bouwers

Beslis je om het ontwerpplan uit te voeren? Dan stellen we een definitieve overeenkomst op. Dit kan ook volgens de formule Architecten-Bouwers. Zo bouw je met 100% zekerheid, je project is gedekt door een verzekering voor prijs en termijn. 

We stellen je bouwaanvraag samen, met de nodige bouwplannen en documenten. Gelijktijdig zorgen wij voor de bestekken en meetstaten. Zo verspil je geen tijd en heb je meteen je bouwvergunning én de prijzen van aannemers in handen.

Aannemers zoeken en opvolgen

Binnen de formule Architecten-Bouwers zorgen wij voor het vastleggen en opvolgen van aannemers. Zo bouw je zorgenvrij en bepaal je zelf hoe nauw je de bouwwerken wil volgen.

Kies je voor een klassieke architectenopdracht? Dan krijg je van ons een overzichtelijke lijst van de binnengekomen offertes, mogelijke startdata en onze opmerkingen. Zo kan je een gefundeerde keuze maken voor de uitvoering van je project. Wij bezorgen je ook een voorbeeldcontract tussen aannemer en bouwheer en we wijzen je op mogelijke valkuilen.

De bouwwerken starten

Tijdens de uitvoering van je project volgen wij als architect nauwgezet de vorderingen op de werf. Bij voorkeur is er wekelijks een werfvergadering waar bouwheer, aannemer en architect aanwezig zijn. Los van deze werfvergadering bezoeken wij de werf regelmatig onaangekondigd. Van elk bezoek maken wij een verslag op met onze vaststellingen. Zo zijn alle partijen steeds op de hoogte van de situatie en de afspraken.

Je droomwoning is klaar!

Je bouwtraject eindigt met een oplevering. Soms gebeurt er tussentijds een voorlopige oplevering. Wij begeleiden je tijdens iedere oplevering bij het al dan niet aanvaarden van de werken.

Meer informatie of een offerte op maat? Contacteer ons en maak – vrijblijvend en kosteloos – een afspraak.

,

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x