Onze deelname aan de virtuele editie van de openhuizendag “Mijn Thuis op Maat -2020”

blogartikel geschreven door Karin Kieden

Welkom bij ons deelnemend project aan de virtuele editie van de openhuizendag “Mijn Thuis op Maat -2020”

De voor en na van deze woning moet je gezien hebben! Het is bijna niet te geloven dat het over dezelfde woning gaat, vele voorbijgangers denken dat hier een nieuwbouw staat. Niets is echter minder waar, de verbouwing van deze vrijstaande woning is zo een uitstekend voorbeeld van de meerwaarde die een “total make-over” kan bieden. 

Wil je deze verbouwing graag virtueel bezoeken? 


De oorspronkelijke woning was binnenin eerder donker en opgedeeld in aparte kamers. Bij een vorige verbouwing was door een uitbreiding van de leefruimte met grotere raampartijen al geprobeerd om dit enigszins te verhelpen, maar de beperkende opdeling zorgde niet echt voor meer licht of ruimtegevoel.  De volledige bovenverdieping bevond zich onder een schuin dak, waardoor de beschikbare vloeroppervlakte niet volledig bruikbaar was en de slaapkamers donker overkwamen. Op de zijgevel aan de hoofdslaapkamer bevond zich een kleine balkonuitbouw, meer voor de sier maar te klein om zelfs nog maar een stoel op te plaatsen.

Heb je zelf ook een afgeleefde, donkere woning die je naar de 21e eeuw wil brengen? 


De huidige verbouwing zorgt voor een drastische ommekeer: het hellend dak is weg en maakt plaats voor een volwaardige verdieping onder plat dak! Samen met enkele doordachte structurele ingrepen kan het licht hierdoor voortaan tot in het hart van de woning binnendringen. De bestaande klassieke trap is vervangen door losse tredes ingewerkt in de muur, de overloop op de verdieping is een glazen loopbrug die aansluit op een volwaardig terras met ruime schuiframen, waardoor het licht volop tot op het gelijkvloers stroomt. Aan de voorgevel komt aansluitend op de hoofdslaapkamer een tweede terras, dit keer groot genoeg om aangenaam te genieten van de zon en het uitzicht.

Ook de buitenzijde van de woning is onherkenbaar veranderd: in de plaats van de klassieke gevelsteen en dakpannen, ontstaat er een strak en modern geheel met zwarte en witte elementen. De uitsparingen voor de terrassen en de afwisseling tussen gevelsteen en crepi voorkomen te grote massiviteit en zorgen voor een boeiend geheel.

En natuurlijk werd bij dit alles het energetische aspect niet vergeten. Weg is de oude en beperkte gevel- en dakisolatie, de woning is volledig ingepakt en luchtdicht gemaakt volgens de normen van de toekomst. Een nieuw ventilatiesysteem, energiezuinige verwarming en zonwering maken het plaatje compleet.

Wil je graag meer info over het hoe en waarom van een dergelijke ingrijpende verbouwing? 


Of laat je inspireren door enkele andere total-make overs die we realiseerden


Onze deelname  aan de virtuele editie van de openhuizendag “Mijn Thuis op Maat -2020”

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x