BEN jij mee?

BEN jij mee?

Energiezuinig, energieneutraal, passiefhuis, ...bouwers hebben meer en meer aandacht voor het energieverbruik van hun woning. Deels vanuit hun milieubewustzijn maar veelal omdat de overheid steeds strengere normen oplegt. 

Zo wil Europa dat alle nieuwe woningen vanaf 2021 Bijna-EnergieNeutraal (BEN) gebouwd worden. Deze BEN-woningen verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. En die beperkte hoeveelheid energie moeten ze vooral uit groene energiebronnen halen.

BEN-bouwen is dus de norm voor de toekomst. Maar ook vandaag kan het al interessant zijn om deze bouwtechnieken toe te passen. Je profiteert van een verlaging van je energiefacturen, geeft een meerwaarde aan je gebouw én de overheid beloont je inspanning. Zo krijg je een premie van de netbeheerder, een korting op de onroerende voorheffing en geven sommige banken een voordelig bouwkrediet.

Op www.iedereenben.be lees je hoe jij BEN kan worden, aan welke voorwaarden je moet voldoen en op welke steunmaatregelen je kan rekenen.  

En in onze blog lees je  er meer over: praktische tips

,

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x