Architect Mechelen

Op zoek naar een Architect in Mechelen?
Welkom bij K2 architecten!

Hoe kies je het optimale bouwperceel? Met welke verplichtingen moet je rekening houden? Heb je een architect nodig en hoe kies je die? Welke materialen wil je gebruiken en hoeveel gaat dit allemaal kosten? Ben je een particulier of handel je in naam van een bedrijf? Ga je voor nieuwbouw of renovatie? Wij gaan samen met jou je droom realiseren! K2architecten is gevestigd in Tremelo en actief in de regio's Leuven, Mechelen, Tienen, Heist-op-Den-Berg, Putte.

Met K2 architecten heb je een architectenbureau en bouwspecialist uit regio Mechelen bij uitstek, een onmisbare schakel in je bouwproces. Kies samen met ons voor:  

  • functionaliteit
  • tijdloze vormgeving
  • correcte prijsramingen
  • forfaitair vastgelegde erelonen
  • een correcte werfopvolging
  • de formule architecten-bouwers (AB)
  • een duidelijk voorontwerpcontract
  • een persoonlijke, professionele aanpak


K2 architectenbureau, jouw architect in Mechelen


K2 Architectenbureau voor jouw (ver-)bouwproject in Mechelen

Ieder (ver)bouwproject start bij jou!  Kom ons vertellen waar jij van droomt en wij leggen uit hoe we dat aanpakken. Zitten we op dezelfde golflengte? Dan zetten we de volgende stap. Maar het moet ‘klikken’! Met je architect ga je immers voor een lange periode in zee en binnen 20 jaar moet je nog steeds tevreden zijn over je keuze.


Een architect ontwerpt niet alleen

Op basis van je (ver)bouwwensen maken we een voorontwerpcontract, met duidelijke afspraken over de opdracht en het bouwbudget.

Het voorontwerp is van cruciaal belang! Het is immers de basis voor het volledige traject van je nieuwbouw of verbouwing. Via een voortdurende wisselwerking zoeken we samen naar een logische organisatie van je gebouw. We kijken naar de oriëntatie en de lichtinval. En we zorgen voor een evenwichtige verdeling van ruimtes om te leven, te werken, te ontspannen, als bergruimte … Kortom een plek waar het aangenaam wonen of werken is.

In iedere fase houden we rekening met de randvoorwaarden: de stedenbouwkundige voorschriften, je budget, de ligging van je perceel, het terrein, …

Als jouw architect ronden we het eerste ontwerp af met schetsen, een grondplan en een ruwe kostenraming. Is het resultaat nog niet helemaal wat je voor ogen had? Dan herwerken we het…tot je helemaal tevreden bent!

Daarna beslis je zelf of je ons ook voor de rest van het (ver)bouwtraject wilt inschakelen.
De overeenkomst tussen architect en bouwers

Beslis je om het ontwerpplan uit te voeren? Dan stellen we een definitieve overeenkomst op. Dit kan ook volgens de formule Architecten-Bouwers. Zo bouw je met 100% zekerheid, je project is gedekt door een verzekering voor prijs en termijn. 

We stellen je bouwaanvraag samen, met de nodige bouwplannen en documenten. Gelijktijdig zorgen wij voor de bestekken en meetstaten. Zo verspil je geen tijd en heb je meteen je bouwvergunning én de prijzen van aannemers in handen.

Ontdek waar je best rekening mee houdt bij de keuze van een architect.


Aannemers zoeken en opvolgen

Binnen de formule Architecten-Bouwers zorgen wij voor het vastleggen en opvolgen van aannemers. Zo bouw je zorgenvrij en bepaal je zelf hoe nauw je de bouwwerken wil volgen.

Kies je voor een klassieke architectenopdracht? Dan krijg je van ons een overzichtelijke lijst van de binnengekomen offertes, mogelijke startdata en onze opmerkingen. Zo kan je een gefundeerde keuze maken voor de uitvoering van je project. Wij bezorgen je ook een voorbeeldcontract tussen aannemer en bouwheer en we wijzen je op mogelijke valkuilen.


De bouwwerken starten

Tijdens de uitvoering van je project volgen wij als architect nauwgezet de vorderingen op de werf in Mechelen. Bij voorkeur is er wekelijks een werfvergadering waar bouwheer, aannemer en architect aanwezig zijn. Los van deze werfvergadering bezoeken wij de werf regelmatig onaangekondigd. Van elk bezoek maken wij een verslag op met onze vaststellingen. Zo zijn alle partijen steeds op de hoogte van de situatie en de afspraken.


Je droomwoning in Mechelen is klaar!

Je bouwtraject eindigt met een oplevering. Soms gebeurt er tussentijds een voorlopige oplevering. Wij begeleiden je tijdens iedere oplevering bij het al dan niet aanvaarden van de werken.

Meer informatie of een offerte op maat?


Als architect merk ik elke dag dat architectuur voor veel mensen een hoog woord is. Iets waar ze ver vanaf denken te staan. Toch heeft iedereen behoefte aan een dak boven zijn hoofd, ruimte om in te leven, te ontspannen en te werken.

Onze bouwprojecten zijn dan ook een boeiende zoektocht naar ruimte- en levenskwaliteit, ontstaan vanuit de dialoog en de wisselwerking tussen architect en bouwheer.

K2 architecten - realisatie in Mechelen

K2 architecten - realisatie in Herent

Benieuwd naar meer realisaties van het architectenbureau K2 architecten?


Ook voor de (ver-)bouwplannen van jouw bedrijf kan je beroep op K2 architecten.

Of je nu een maakbedrijf, vrij beroep, horeca of winkelruimte wil laten ontwerpen, bij ons als architectenbureau ben je aan het juiste adres!

Wij ondersteunen je van bij het prille begin. Dit kan zowel bij verbouwing als bij aankoop van een pand of bouwgrond in regio Mechelen. Je ontvangt vanaf dag één een realistische haalbaarheidsstudie, rekening houdend met jouw wensen en de noden van jouw bedrijf, nu en in de toekomst.

Samen met jou onderzoeken en adviseren wij bij het definiëren van het bouwprogramma om te komen tot een voorstudie op maat, volledig 3D uitgewerkt en onderbouwd door een realistische kostenraming.

Wij ontwerpen een aangename werkomgeving, voor jezelf en je werknemers en maken van jouw bedrijfsgebouw een visitekaartje waar je klanten graag terugkomen. Bovendien zijn onze ontwerpen efficiënt en gebruiken we kwalitatieve en duurzame materialen, met het oog op een laag energieverbruik.

Wij maken ook het verschil bij het indienen van de vergunningsaanvraag. Dankzij onze ervaring met de stedenbouwkundige diensten in de ruime omgeving kennen wij de plaatselijke gevoeligheden en gaan we voor een stapsgewijze aanpak, gebaseerd op constructief overleg.

Ook de uitvoering van de werken kan je met een gerust hart aan ons overlaten. Vergelijken van prijsoffertes van aannemers, planning, technische bekommernissen op de werf, … nemen wij voor onze rekening en worden op regelmatige basis met jou besproken.

Of verkies je het volledig zorgenvrij zodat jij je ook tijdens de werken nog voor de volle 150% kan toeleggen op jouw bedrijf? Dan werken wij onder mandaat, met een vaste prijs- en termijnsgarantie volgens de formule Architecten-Bouwers.


Architect Mechelen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x